Wandelen met mijzelf #06

Even een kort stukje, werkschoenen aangehouden… wandelen met mijzelf… Ik had het mijzelf ook belooft en wat ik beloof doe ik… Deze keer richting mijn oude basisschool, waar ik in mijn jeugd met mijn broertje neefjes, nichtjes en zusje dagelijks door de poorten van het Soesterkwartier naar toe liep… De jeugd, de school en de poorten zijn er nog… mijn familie niet meer…

Ik zit nu met mijn rug tegen een hek die nu het speelplein gevangen houd… Basisschool de Herman Gorter, klas 1 tot en met 6, nog geen groepen, wel deelklassen. Zo zat ik soms met mijn neefje in de klas en soms met mijn broertje… Het grote veld met de hoge Italiaanse populieren als bewakers op een rij is er nog. Het veld nu aangevuld met goals, een paar jassen op de grond, dat was waar wij het mee deden als doelpalen dit geheel zonder binnenkant paal mogelijkheid natuurlijk.
En op de plek van de ooit in kinderogen majestueuze treur wilg… staat nu iets van een treurige rode variant.

Leuke tijd, ging vooral mijn eigen gang al, voetballen vond ik niks en met veel sporten kon/mocht ik door mijn handicap vaak niet meedoen. Trok met mijzelf op en met de meiden, vaak vriendinnen van mijn nichtje. Overblijven mocht, maar ik liep tussen de middag liever naar huis op en neer, daar was het altijd gezellig.
Meester de Boer met zijn prachtige geschiedenis verhalen, toneelspelen en op Meester Lijenhorst na leuke meesters en juffen. De klas was gevarieerd en kwam uit de hele wijk.

Ik had onder de struiken in de borders van het speelplein een eigen veilig thuisje onder een hazelnoten boom.
Naar de logopediste vanwege tongbandje en ze snapte toen nog niks van de goede leesvaardigheid ten opzichte van mijn slechte grammatica, ik vraag mij af of dyslectie toen al bekend was… Van veterdiploma, asbakkenkleien naar staartdelingen maken. En in de 6e laatste klas op het laats de eerste Engelse woordjes… one, two, three en tree…
Mavo/Havo advies maar ik wilde naar de LTS omdat ik graag knutselde en tastbare dingen maakte en niemand van mijn klas daar naar toe ging… En mijn vader was techneut… #ZoGingDat

Ik zag mijn spiegelbeeld op de plek waar ik mijn eerste klas beleefde… ouwe kop inmiddels, maar met nog steeds lerende en alleswillende grijze massa onder de samengegroeide fontenellen… Ik kan mijzelf na 54 jaar nog recht in de ogen kijken merkte ik op, gaf mij rust…

Ik ben vandaag extreem blij en trots op en voor iemand die ik te lief ben gaan hebben… Kan weer wat geruster slapen…
Nog FF zitten en voor mij uitkijken, uitkijken op wat nog komen gaat.

In de loop der jaren heel wat met en voor anderen gedaan… nu ff voor mijzelf…

Wandelend maak je altijd stappen vooruit…

En donders wat is een frisse zomeravond door de poorten lopend van het Soesterkwartier toch sentimenteel fijn… Vroeger rende we en klommen we om af te snijden over de tuinschuttingen… maar ja dat is op je 54e wel wat lastig uit te leggen… dus stukjes om dan maar…

Nu weer terug lopen en toch vooruit gaan…

#WandelenMetMijZelf #06

#WieIkBen #BeetjeStoer #AlleenMaarLief #JeZelfBlootgeven #IntensLeven

Om mezelf te laten zien maar vooral ook om te laten zien dat, soms ff niet, bijna alle mensen lieve goede mensen zijn, maar de kans moeten krijgen dat naar boven te laten komen… #DaaromDus

Zie hier eventuel reacties op mijn facebook post.

Geef een reactie