Wandelen met mijzelf #05

Het lijkt veel, maar het zijn korte verhaaltjes…

Ik liep nog op mijn sokken dus stapte ik zo mijn wandelschoenen in, wandelen met mijzelf… Ik had het mijzelf ook belooft en wat ik beloof doe ik… Deze keer richting mijn 4+ school, naar de plek waar ik mijn magere LTS diploma moest updaten om naar de MTS te kunnen. Daar waar ik in mijn jeugd voor het eerst een beetje verliefd werd…

De jeugd en de liefde is er nog, het buitenzwembad Liendert niet meer…


Deze week iets te veel mensen die ik graag wil helpen, ik heb mijzelf proberen op te splitsen en ga waar ik kan en probeer de prioriteit te verleggen naar waar de deadline het dichts bij is en de behoefte het grootst… en probeer toch ook een beetje voor mijzelf te zorgen dus houd ik de avonden vrij… #AlleenmaarLiefde

Het is weer een lange wandeling deze keer en er komen vele verhalen van en met mooie lieve mensen naar boven… en ook twee bijzondere straatgesprekken…

Ik kreeg gisteren de vraag waarom ik elke morgen de hele wereld al zolang ik op Hyves en daarna Facebook zit goedemorgen wens…
Dat zit zo, ik/we staan best wel veel mensen bij, ook in projecten of uit oude projecten die wij al heel lang meenemen in ons leven. Niet heel dichtbij want dat zou te veel worden, deze mensen mogen als ik de wereld een “Trus” geef tot aan de “Goedemorgen” mij alleen storen als ze echt vastlopen, deze week gebeurde dat dus in de nacht en dat was pittig maar goed…

Onze kleinere kring kids en draken mogen natuurlijk dag en nacht binnenlopen en om een arm of praatje vragen… #MetLiefde

Elke dag reed ik langs een grafkistenmakerij, altijd moest ik kijken en altijd dacht ik, het bestaat omdat er ook leven is… Ik snapte toen mijn eigen zin niet, nu wel…

Halverwege onderweg naar school spookte Mehmet plots door mijn hoofd…

Tringgg… tringgg… tja dat was ooit… een telefoon geluid… Met Mehmet Daoudi, ik zeg met Bernard van Gellekom, zeg het is… “Ik heb een stage plek nodig en ik weet niet meer of dat gaat lukken” Ik zeg omdat je morgen al moet beginnen? “Nee volgende week…” Ik zeg idd dat is strak, maar we hebben voor grafisch werk nog wel plek. “Dat zoek ik!” Ik zeg dan als de sodemieter ff komen voor een praatje, want ik doe dat niet door de telefoon… Aan de andere kant van de lijn bleef het stil… Ik zeg hallo is u daar nog? “Ja… jawel maar na zoveel afwijzingen schrik ik een beetje van dat ik al mag komen praten, ik zeg ah! Daardoor je nogal moedeloze houding van het zal allemaal wel… “Ja” Ik zeg daarom eerst maar ff elkaar in de ogen kijken, dat werkt voor mij het best, daarna kan ik je altijd nog afwijzen toch? “Euh… Ja… maar nu al heel erg bedankt…” Ik zeg, lukt het je vanmiddag? “Euh Ja, denk wel dat ik hiervoor van de leraar (van het grafisch Lyceum Utrecht) vrij krijg” Nou ik zie je dan om 15 uur, ff kletsen. Dat gesprek was fijn, gave gast zonder spatsjes en had zijn portfolio puik in orde… Ik was onder de indruk… Hij had zoals hij zei wel 44 brieven de deur uit gedaan en van maar een paar wat gehoord… maar dan wel met als eerst zin… Helaas bla bla bla bla… Ik zeg jammer voor hun, als ik je portfolio zo zie en je lijst aan skills in de grafische software die je beheerst kan ik je wel gebruiken, maandag beginnen?

Hij heeft hier een half jaar stage gelopen en was naast Lisanne die hier ooit de grafische scepter zwaaide de beste die ik ooit had meegemaakt, veel vet mooie projecten gedaan… In die periode begonnen de (agressieve) strubbelingen met ons pand, werd Pim Voortuin vermoord en kwamen er hier steeds grotere projecten binnen… Mooie inhoudelijke gesprekken over al dit gebeuren, geen angst maar nadenkendheid en mijn steun en toeverlaat grafisch gezien bij de grotere projecten… Hij werk nu bij een groot Amsterdams reclame bureau, we sparren nu nog wel eens heen en weer om grote projecten te tackelen zeg maar… Getrouwd en 2 kinderen, dat blijft leuk om te zien gebeuren… Met zijn zus en neef hebben we ook nog steeds contact en we dromen nog wel eens van de lekkere Marokkaanse lekkernijen die moeders voor ons maakte.

Tjha… ik had de LTS afgerond, in de derde klas had ik mijn vak Lassen, plaat- en machinebankwerken al afgerond naast ook een aantal lasdiploma’s en een avond curses metselen.. In de 4e klas als hobby want ze moesten wat met mij, Auto en Electratechniek er bij gedaan en daar ook mijn vakdiploma’s voor gehaald… De theoretische vakken waren ook dik okay en op D… alleen die talen… Nederland en Engels op C en met half jaartje Duits redde ik die net op B niveau… Mijn milde vorm van dyslexie, ben nl. een beeldendenker… waar toen zeker geen aandacht voor was heeft hier zeker niet aan bijgedragen. Ik ging dus naar een net bedachte 4+ jaar waarin je je vakken van B naar D niveau kon opwaarderen om naar de MTS te mogen.… Er zaten ook LEO en Mavo gasten in de klas en die moesten iig iets aan techniek leren, dus nog een jaar techniek er bij #Hoppa

Ik heb dus ook Hout en bouwtechniek nog gedaan en daarvoor mijn vakdiploma gehaald… Het leuke was dat dit voor het eerst weer een gemengde klas was, want ik zat nog op de klompen en overallen RK Niek Savio LTS, hier bij “De Vuurvogel” en “Geert de Groot” waar de 4+ theorie gedaan moest worden liep van alles… Ook een dame die zich niet zo heel veel van de wereld aantrok en haar eigen ding deed en vaak buiten tussen de jongens meedeed… Eigen dames kleding en lekker net naast de massa… vond haar wel leuk, na twee zeilkampen maar eens geprobeerd… maar nee ze vond mij wel leuk om mee te stappen maar niet om mee te gaan… #Auw Maar goed was een geweldige klas en leuke tijd, ook al moesten wij zelf onze examens regelen gezien dit een testjaar was testen ze ook onze skills daar maar ff in… #Belachelijk Maar we flikten het samen, dus op naar de MTS! In een vorige Wandelen met mijzelf daar de geschiedenis al in beschreven.

O ja! ff dit, wel leuk! Ik werd bakker na het stoppen met de MTS, de enige opleiding die toen bij een LTS hoorde die ik niet gedaan had… en tot op heden mijn enige officiële beroep met een pensioen van 85,33 per jaar… #Whow

Onderweg kwam ik een oudere dame tegen… ik sprak haar aan omdat ze onhandig liep, een heel verhaal van een sinkhole door leidingwerk aan het valleikanaal waar ze in gevallen was. Ze zat/zit aardig in elkaar en probeert haar verhaal nog te verhalen., al vanaf februari. #Triest Ik vroeg wie ze was en wat ze gedaan had, ik doe dat altijd vrij rechtstreeks als ik iemand interessant vind, ze had gewerkt bij de jeugd psychiatrie bij het UMC zij deed de intake gesprekken. Ik zeg, in de frontlinie dus, heftig… u heeft nog wel blije ogen? Ze zegt dat moet! Als je ze laat hangen dan geef je geen hoop meer… en dat moet je ze geven en er waren ook vele mooie verhalen en dingen hoor, meestal achteraf dan… 74 jaar is deze montere dame inmiddels…

Plots jakkert er een debiel met een zwarte ijsco fietsbak bijna tegen mijn enkels… Hendrik van Beek blijkt later in het gesprek zegt, 20 cent voor een raket! Ik zeg ik heb geen rooie cent bij mij en de dame naast mij stond met het zelfde probleem… Hij zegt dan zijn deze van mij en dan reken ik die ooit met jullie af!

Ik zeg deal! Ik vraag hem wat zijn doel is om als een gek rond te fietsen en ijsjes uit te delen… Hij kijkt mij aan en hij komt bij mij binnen… en ik ga voor zijn bakfiets staan want meneer wil alweer gaan… Ik zeg je wil vluchten he? Hij zegt ja… Ik zeg wat dan? wat is je verhaal dat je als een jacco door de straten fietst en ijsjes uitdeelt… Hij zegt ik doe dit omdat ik wat eenzaam ben… Ik zeg dan doe je het goed, vooral dat durven uitspreken al, maar ijsje afgooien en er meteen vandaar gaan, lekker bezig… Hij kijkt mij aan en ik sta nog frontaal voor zijn bak… “Ja daar zit wel wat in he” Ik zeg, je heb jezelf in de nekvel gegrepen en je bent de straat op gegaan… dus je bent al goed bezig… nu nog ff echt contact maken… eikel… Hij lacht… Ik vraag hoe ver heb je in de shit gezeten? Hij zegt alcohol en drugs… Ik zeg dan ben je nu al ver ben trots op je met wat je hier nu staat te doen… Ik vraag Ouders? Ja moeder, ver weg… Ik vraag leuke buren? hij zegt niet echt… Wat doe je? Hij ICT! Ik zeg ah, vandaar nu al dat kleine buikje, niet sporten dus? Euh nee… Ik zeg, ga korfballen, goed voor je en gemengd 😉 Hij moest lachen… Speel je een instrument? Hij zegt ja heel slecht gitaar… Ik zeg mooi dan gaan we contact houden en prop ik je in een bandcoachingproject… “Wat?” Ik zeg komt goed!

Zit hier nu alleen, tegenover de Volmolen, daar waar met pis wol tot lakens werd vermaakt… De Eem valt iets verderop voor haar Koppelpoort…

Nog heel FF zitten en voor mij uitkijken, uitkijken op wat nog komen gaat.

Wandelen…

In de loop der jaren heel wat met en voor anderen gedaan… nu ff voor mijzelf…

Wandelend maak je altijd stappen vooruit…

En donders wat is een zomer avond aan de ruisende Eem toch zen…

Nu weer terug en toch vooruit gaan…

#WandelenMetMijzelf #05


#WieIkBen #BeetjeStoer #AlleenMaarLief #JeZelfBlootgeven #IntensLeven

Om mezelf te laten zien maar vooral ook om te laten zien dat, soms ff niet, bijna alle mensen lieve goede mensen zijn, maar de kans moeten krijgen dat naar boven te laten komen… #DaaromDus

En waarom ik dus wil dat we gaan naar naam afkomst, gender en leeftijd neutraal solliciteren 🙏
#SkillsRules

Ga hier naar het origineel social bericht voor de reacties.

De grafkisten makerij… Ooit…

Locatie De Vuurvogel

Locatie Geert de Groot

Oud buitenzwembad Liendert

Oud zwembad Liendert

Geef een reactie