Soesterkwartier…

Infoblaadje…
In het zondagochtend zonnetje rondje Soesterweg gedaan, heerlijke straat toch, het heeft heel Soesterkwartier in zich…

Buurvrouwen die elkaar de was reiken omdat de wasmachine het gister begaf. Studenten die in de door hun met banken ingerichte tuin de hond uitlaten en in slaapkleding de koffie delen.
Druk discussiërende buurmannen leunend op de radiator onder een motorkap over de in hun tijd wel te begrijpen Weber carburateur.
 
Massa’s aan fietsers richting het dichtbij gelegen centrum, de bossen, duinen, bosbad of dierentuin… trillend pratend over de door boomwortels gecreëerde wasbord bestrating.
 
Hoog opgetrokken schuttingen omdat men zo min mogelijk last wenst te hebben van de autoverkopende buurman.
Ramen open met Hazes… net iets te hard aan, “daar zat ik naast een lege kruk…” en drie buren die daarbij hun auto’s in hun tuin staan te poetsen.
 
Luid blaffend verdwijnt een hond achter een kat aan… een steeg in… om seconden later weer keffend de steeg uit de straat over te schieten… nu met de kat jagend achter zijn achillespezen aan.
 
Kinderen die een hut bouwen met een dekzeil van een boot die in de voortuin overwinterd heeft. Kerkgangers wandelend met hoedjes op richting hun gebedshuis.

En ik… ik die veelal de namen herken die op de brievenbussen staan en altijd één hand vrij moet houden om terug te groeten…

Meer dan 49 jaar leven op de Soesterweg…
het is goed hier…

 

One Reply to “Soesterkwartier…”

Geef een reactie