Sitting here in the television #YES

Amersfoort ergens in 1986 “Bernard! Kom is… ken je deze plaat… ”
De medewerker Marco van Staffhorst muziek waar ik meestal mijn collectie aanvulde stak een plaat in de lucht… Ik zeg wat dan… “Dit vind jij gaaf, synthesizer muziek met vertellende songs”
Ik kocht het blind… Vangelis was sowieso okay voor mij in die tijd… 
Nog een bulp muziek van o.a. Europe, George Michael, UB40, Level42 en singels van Madonna (vond ik niets toen maar ja de top 40 hoorde in je bak) Falco en You Can Call Me Al, Paul Simon en Chris De Burgh (deze schieten mij nog te binnen)

‘S Avonds naar mijn zolderkamer, na het maken van de muziekcassette voor dat weekend ga ik op bed liggen en zet uiteindelijk de plaat op… en ga liggen staren naar de nokbalk…

Wat vond ik dat een bijzondere belevenis… vond ik die stem wel mooi? Waarom geen ritme sectie er in… het verhaal leek een soort fairy tail in een soort musical of opera stijl die wel erg nieuw klonk… Ik vond het eigenlijk niets… of toch wel… Maar elke avond zette ik het toch op… en viel er bij in slaap… het leren drinken van je eerste biertje of koffie of roken van een sigaret… het is een beetje vies… maar o zo verslavend… #DatDenIk

Ingeborg Stuij kocht de plaat terug onlangs bij de Velvet Music Amersfoort recordstoreday… terug…

Ik ben weer verslaafd… 
Let op het begin waar Jon (Jullie kennen hem van Owner of a lonely hart #Yes)
Het volgende verheven aanroept…

Sitting here in the television
Looking at the tube
Sitting next to me
(Vond en vind ik nog steeds een biologerende tekst)
He’s not been very well lately
He told me so
He’s been crying
A little bit
And I ain’t lyin’
But we’re sitting it out
Watching “Match of the Day”
You know we’ve all gotta go anyway
I said we’ve all gotta go anyway
And I wouldn’t mind being last in line
To see such joy and fruitfulness
When everyone discovers short stories

De oude garde kent met name denk ik wel I Hear You Now nr. 03 op de lp, deze muziek werd in de jaren einde 80 en eb begin 90 vaak onder spannende tv docu’s gezet…

Plezier er mee!

Sitting here in the television
Looking at the tube
Sitting next to me…

 

Geef een reactie