Kandidatering D66 lijst

Als presentatie voor de lijst van D66 gemaakt om er hoger op te komen op de lijst, echter is dat niet perse mijn wens. Ik ga voor 10 zetels en vind dat ook een mooie plek voor mij. Hoger is eervol en als ik verantwoording moet nemen doe ik dat uiteraard en vul ik een zetel.

24 juni 2021 klonk ik met Tyas Bijlholt en Dirk-Joost Hamersveld op mijn “ja” voor de partij.

Dit was mijn presentatie tekst ongeveer, maar dan 3/4 te weinig tijd voor iemand die al even meegaat 😉

Ik ben Bernard van Gellekom en 52 jaar jong…

Ik ben ooit begonnen in een bakkerij na een gestopte studie machinebankwerken op de MTS door een handicap aan de zenuwen van mijn linker onderarm, deze zorgde ervoor dat lang studeren op de theoretische vakken niet echt voor mij haalbaar was.

Toen de bakkerij stopte en ik daar afzwaaide was ik chef bakker en dat is dan ook mijn enige officiële werktitel die ik ooit gehad heb en het is het enige pensioentje van 6,95 per maand wat ik later ga ontvangen. Maar wij hebben het nu voor onszelf goed geregeld hoor…

Daarna wat met mijn creativiteit en technisch inzicht willen doen en bij een standbouwbedrijf in Hoogland terecht gekomen op de creatieve tekenkamer die toen net van tekentafel naar CAD tekenen overging. Daar stopte ik als vormgever, teamleider en bedrijfsleider van een opgestart systeemstandbouwbedrijf.

Twee creatieve bazen in een bedrijf dat werkte niet en ik was niet echt de baas zeg maar, dus in 1996 voor mijzelf begonnen als ontwerper, constructeur en uitvoerder in de standbouw en winkelinrichting wat tot de bankencrisis begon… doorgroeid was tot een mens of 12. Hier hebben wij veel re-integratietrajecten met (tijdelijk) onvolwassenen succesvol gedaan, dat was erg mooi, zwaar maar voldaan werk.

Vanuit deze zaak een enorm netwerk opgebouwd en ik werd steeds meer adviseur voor bedrijven en organisaties hoe zich te promoten op een breder vlak dan alleen de standbouw.

Vanaf dit jaar na 25 jaar het productie gedeelte platgelegd en doe ik bijna alleen nog maar marketingadvies en coaching werk. Zo nu en dan een special bouwen in de werkplaats vind ik altijd nog heerlijk….

Ik heb het inmiddels grootste muzikantenplatform van de regio opgezet, Stichting-FCG geheten en ben voorzitter van Stichting Eempodium. Beide maken zich hard voor de cultuur in onze stad en willen met name een podium zijn voor kunstenaars om zich te kunnen presenteren.

Sinds 2018 zit ik in het buurtbestuur van het Soesterkwartier wat zeer voldaan werk is…
Al veel langer bemoei ik mij als adviseur/coach/vormgever binnen maar vooral ook buiten Amersfoort met de politiek… sinds 2009 zeker ook beroepsmatig…

Ik lees al mijn hele leven encyclopedieën om kennis te vergaren om mijn lage opleiding recht te trekken zeg maar… En ik studeer en leer voortdurend, zoals nu bijvoorbeeld voor muziekproducer.
Ik vind dat je onderwijs je hele leven moet willen krijgen maar het ook moet kunnen krijgen, maar in dat laatste daar zit volgens mij nog wel eens een hiaat. Het afrekenen op papiertje vind ik lastig op kennis vind ik prima…

—- Maar dus ja tegen de politiek en wel hierom —

De re-integratietrajecten hebben mij geleerd dat mensen soms even het spoor helemaal kwijt raken en even niet meer voor zichzelf kunnen zorgen… en dan is creativiteit, sport en aandacht maar vooral vertrouwen krijgen het belangrijkst. Dan kunnen ze zichzelf weer hervinden, herijken en weer voor zichzelf zorgen…
Even geen verplichtingen en dualisme, gewoon zijn wie je bent en dit vind ik met name in de cultuursector. Het is maar al te vaak een vangnet, vandaar dat ik die zo lief heb. Het maakt mensen vrij, als medewerker, maker en genieter, maar dat geld ook zeker vaak in de sport waar juist weer vaak structuur en discipline geboden wordt.

Ik wil mij door mij nu na zoveel jaar bemoeienis in het sociaaldomein, de cultuursector en ook veiligheid nu verkiesbaar stellen als burger met het petje uit de volkswijk Soesterkwartier.
Gewoon omdat ik hoop dat mijn inkleuring en mijn volkse petje er voor zorgt dat weer meer mensen zich gehoord voelen in de politiek en minder vaak ,soms als proteststem de extremen opzoeken en het populisme als de hele waarheid zien.
Ik kan mij door een best wel een intense levens en werkervaring en een goed werkend emphatisch vermogen verplaatsen in vele gedachtegangen en doelgroepen, dit is dan ook mijn werk geworden…

Ik wil dat mensen zich bewust worden van hun leefomgeving en ze daar zelf aan mee laten dragen door duidelijk uit te leggen wat hun gedrag doet met hun omgeving… en het vooral uit te leggen niet op te leggen!
Ik zie dat te vaak gebeuren en ik vind dat het juist een averechtse werking hebben.

Volgens mij krijg je door voorbeeld, uitleg en kennismaking een gezonder milieu in alle opzichten.

Ik blijf altijd dicht bij mijzelf, ben een principieel en ondernemend mens en wil met name kansen creëren en geen beperkingen of verplichtingen opleggen, hier wordt de wereld volgens mij niet daadkrachtiger van.
Ik heb de jeugd die vaak nog vrij zijn van last en kennis erg lief en bewonder met regelmaat dan ook hun verwondering en het daar vanuit denken.

Ik ben authentiek, eigenwijs en in vele dingen die ik doe volledig autodidact… Multitasken is een must en geniet ik van, ben vrijwel nergens bang voor en hang erg aan mijn vrijheid en die van anderen.
Ik elimineer voor mijzelf en de groep snel niet toe doener zaken of gesprekken, alles om kordaat en snel het doel te bereiken. Ben een strateeg die ver vooruit alle stappen doorneemt en die op het juiste moment in stelling brengt.

Als het moet neem ik de leiding en doe ik de uitvoering zelf, maar het liefst activeer en stuur ik op de achtergrond, altijd voor een algemeen groter belang. Ik sta graag achter de mensen vandaar dat ik ook mij op plek 10 had bedacht.

Ik wil met mijn energie en positiviteit er voor zorgen dat de dingen wel gebeuren en niet te lang blijven hangen in discussie of mineur.

Ik geloof in kansen en ruimte creëren en de preventieve werking daarvan om mensen en de wereld uit de problemen te houden.

Bernard

Lees hier wat er aan vooraf ging, Beëindiging Sales & Design
Mijn belangrijkste standpunten.