Eigen volk eerst!


Van de week weer wat fijne gesprekken gehad die ergens over gingen… Deze discussie plopte deze week tot twee keer toe in het gesprek op, die ik denk ik een jaartje of tien geleden heb gevoerd… ergens op een platform waar best wat prominente mensen mee deden… De discussie ging over het ooit planten van een vlag op een stukje grond en dan daarna een grens eromheen tekenen en die desnoods nog bevechten ook… door veelal mensen, waar het de geboortegrond niet eens van was…
 
 
Ik deponeerde daar de vraag, ik denk begin 2008 of je wel moet willen dat alle mensen met elkaar samen moeten leven, (integreren) binnen die fysieke grenzen. Of zou het ook mogelijk zijn met respect en met afstand van elkaar het leven, het zo in te richten dat het voor iedereen zelf naar wens is… binnen die grenzen…
 
Deze discussie, ik kan het helaas niet meer terugvinden, heeft in wisselende aandacht en energie mij na bijna twee jaar de volgende vraag opgeleverd… die ik toen ook maar dropte…
 
Als de aarde dreigt te vergaan en we hebben onze intergalactischeruimteschepen klaarliggen…
stap je dan in die, die je volk in zich herbergt of in die waarin je land zijn vlag op de zijkant heeft geschilderd…
 
Van links naar rechts, van sociaal tot asociaal… maakten dezelfde keuze… #DiscussieGesloten
 
Wilde ik ff kwijt…

Geef een reactie