Bemoeienissen en meer…

Ik bemoei mij al jaren nog wel eens ergens tegen aan… soms gevraagd, soms ongevraagd… Drop met regelmaat visies en steun maar bekritiseer hier al jaren meestal op de achtergrond en soms ook op de voorgrond personen, partijen en organisaties mee… Dit is vanuit mijn netwerk hier in de stad nu eenmaal zo gegroeid. Altijd probeer ik zoveel mogelijk standpunten te respecteren en in advies in beeld te brengen. Ondanks soms nauwe/bevriende betrokkenheid bij de personen, partijen of organisaties probeer ik dat zo objectief mogelijk te doen. Wat mij met regelmaat door bevriende partijen niet in dank wordt afgenomen. #SorryDaarvoor
Soms heel plat, simpel en bot maar vaak kernachtig en ter zake doende… 
Als ik een project of idee echt noodzakelijk vind dan start ik dit desnoods zelf op in de hoop dat mensen zich aansluiten of overnemen en dat lukt met regelmaat…

Dus…
Ik kreeg deze leuke foto gisteren doorgestuurd en hier zit Jongerenwerker Linda Blokpoel naast mij in de banken van ons stadsbestuur. Hiervoor hadden wij met alle wijkbestuurders uit de stad en betrokken wethouders Cees van Eijk en Menno Tigelaar een, ik noem het een “studie middag” om voor alle partijen inzichten te verwerven. En ik vind dat dat aardig slaagde.

Daarna… 
was de certificaat uitreiking van en voor de Young Leaders. En wat ben ik ontzettend trots op alle Jongerenwerkers, die gaan voor die jongelui die het soms net ff niet snappen en/of verkeerde keuzes maken en al snel in de hoek van mislukt mens geschopt worden. #Triest Dan zijn het de jongerenwerkers die die jongelui in hun nekvel grijpen en met ze aan het werk gaan… #DiepRespect
Ze dan in het stadhuis zien shinen met hun project en de schouders trots naar achteren zien buigen bij het voortdurend applaus geeft mij energie om wel altijd als het maar even kan mijn gezicht te laten zien en daar waar ik kan achter deze talenten te blijven staan.

Maar goed,
best wel raar dat je op deze plek zittend, waar ons stadsbestuur regelmatig vergaderd over dingen die ons allen aangaan en weet dat je nog meer zou kunnen doen voor de stad en zijn ontwikkeling als je actieve bestuurder wordt. #Toch
Ik ben voor jeugd, leren, ontwikkelen en ruimte om meer dingen te laten gebeuren en ontstaan, zonder meteen een gecultiveerde omgeving te creëren, gewoon ook om mensen op hun bek te laten gaan en eigen conclusies te laten trekken. Voor velen is dat een leerproces die sneller en inzichtelijker verloopt dan uit de schoolboekjes…#IkKanHetWeten 
Maar helaas, in onze wenselijke hoogopgeleide in hokken gepropte gelaagde samenleving is daar bijna geen ruimte meer voor… #Bagger

Samen met o.a. Henry de Gooijer en ons buurtbestuur puzzelen we met regelmaat met subsidie vraagstukken waar vele vraagtekens openblijven hoe zo’n project nu precies gaat verlopen… En toch vind ik het dan rete stoer dat waar het gaat om experiment en jonge mensen met soms hele primaire ideeen, dat die toch van ons met regelmaat de kans krijgen om met een beetje geld een droom neer te zetten. En dat wij, daar waar nodig, een helpende hand bieden om dat te laten slagen… En let wel, vrijwel altijd met het idee daar zelf niet rijk van te worden maar wel hun omgeving te verrijken met fijne dingen of gebeurtenissen.
Hierbij wil ik Henry de Gooijer danken voor zijn ongelofelijke zonder vooroordeel acterende rol die hij inneemt bij dit alles.
Het decentraliseren naar de wijken vind ik dus een goed proces… dichter op daar waar de noodzaak ligt, al zie ik graag een betere verdeling van betrokkenheid vanuit de zuilen die onze wijk rijk is… #Indebuurt033

Maar goed even terug naar de foto, wat denken jullie zouden wij meer in of buiten het stadhuis voor jullie kunnen betekenen? #Overdenkingen

Geef een reactie