35 jaar liefde…

Ca. 35 jaar geleden was ik klaar met draaien in Bar disco de PPM en was ik lekker aan het dansen met wat vriendinnen bij de vissenkom. Ik was moe en dook op de banken bij de haard, tussen 2 leuke dames in, gewoon zonder gekkigheid… FF een babbel en ik bood ze een biertje aan voor een kus op mijn wang… Later bleken deze dames Janneke en Ingeborg te heten… We raakten al snel aan de praat… Ja ik studeer op de Middeloo en mijn nicht logeerd hier bij mij…

Die avond de nacht in lekker gedanst en gekletst en mijn andere vriendinnen totaal vergeten… #SorryNog en kwam uiteindelijk met de dames gezellig in het bovenappartement van Janneke op de Appelmarkt terecht… De hele nacht doorgehaald en vreselijk veel lol gehad… Ik kreeg o.a. de slappe lach van de garfield comics… #LekkerStoer

Met daglicht naar huis en ik dacht wat een leuke knapperd en wat een moeilijke eigenwijze… maar wel leuk… De dag er op die toch maar eens bellen… Ring! Hoi met Bernard… ja hoi met Ingeborg… Ik “Euh ja ik vond het wel gezellig zullen we nog een keer gezellig doen?” i “Ja denk wel dat ik dat leuk vind” Ik “dan kom ik naar Utrecht en gaan we gezellig doen…”

Na dat en paar keer over en weer Amersfoort Utrecht en (te) lange telefoongesprekken met het bekende hang jij of ik op… kwamen we op 2 juli 1988 terecht in Utrecht. Er was iets met voetbal om een beker of zo…

Wilde een restaurantje opzoeken, maar het was heel raar… alles zat ramvol en ze keken naar voetbal… Dus kwamen we in de Charlie Chius restaurant terecht aan de oude gracht, daar waar i geboren is… Een chinees met een Mac Donald format… oftewel TL licht, veel herrie en zooi… zeker die dag… Met een broodje babi pangang en een fanta net achter de kiezen toch maar eens vragen of ze wat met mij wil… En ja hoor dat vond ze wel okay… Nou en toen was het buiten ineens het grootste feest ever in de straten… Wij hebben er toen maar een beetje op gezoend en geknuffeld…

We hebben veel meegemaakt, meer dan dat je je in je jonge jaren kan en wil voorstellen, jaren aan rechtzaken om ons recht te halen en gehaald, een niet ingevulde kinderwens… ziekten waarbij je afscheidbriefjes moest gaan schrijven, verlies en in de steek laten van en door ouders, broer en zus… Maar altijd om ons heen een ijzersterke vriendenkring die ongelofelijk ver gingen in ons steunen al die jaren… financieel in lol, pret en liefde…

De laatste jaren gaan we lekker, wij weten inmiddels dat door alle liefde en energie die we altijd en eeuwig geven aan anderen dat we dat daardoor van een grote groep terug krijgen… Er is een club die ons als reserve ouders zien en als goede vrienden, dat is ons heiligdom geworden… Via ons laat daarin niemand de ander in de steek… #Drakenclub

Denk nu niet dat we zomaar bij elkaar zijn gebleven omdat het altijd goed was… af en toe ff met de ruggen naar elkaar… maar uiteindelijk altijd weer met de ogen naar elkaar… Altijd wel in hetzelfde bed…

Ingeborg heeft de liefste ogen en intensies die er maar bestaan in de wereld…
Dus blijf ik daar voorlopig nog maar voor vallen…

Mensen durf jezelf helemaal te geven aan een ander, elk stukje wat je in een vriendschap voor jezelf houd zal een zelfde stukje minder vriendschap en liefde opleveren… en zelfs pijn…

Met alle liefde die ik in mij heb, zeg ik tegen alle mensen die die liefde nog maar niet kunnen vinden in een relatie of een goede vriendschap om op te leunen…
Geef je soms helemaal over aan iemand om niet alleen op de wereld te blijven… en houd een beetje vol!

Liefs van stoere Bernard

2 juli 1988, 35 jaar puur en zonder leugen leven met lieve Ingeborg is ❤

Overigens in 2009 overleed mijn ma plots… anders waren we op miss i. der verjaardag 9-9-2009 getrouwd.

Ga hier naar het origineel social bericht voor de reacties.

Gehad na een lange dag DJeeen van lieve Ingeborg. daarna heb ik haar getrakteerd op een luxe etentje bij de Kabouterhut… #LiefHe

Ons lied,

Naar aanleiding van bovenstaand verhaal, deze had ik die dag naast Beds Are Burning van Midnight Oil bij Staffhorst gekocht… Het was die avond de laatste die ik aanzette en zelf op ging dansen… #Heerlijk

Midnight Oil met zijn charismatische zanger Peter Garrett voor Ingeborg de strijder met zijn songs die ze al erg lief had en steeds meer is gaan liefhebben… #ToevalBestaatNiet #CheckDieManMuziek is voor ons altijd het eeuwige feestje… altijd op elk moment… #Musiclove

Blijf dansen op de muziek en de liefde mensen!

#Amen

Geef een reactie